Fotótár > Előaások

Az idei első jazz klub vendége Oláh Kálmán zongorista

Hír kép 2014.március 22-én szombaton, 19 óra kor a Nyakas Smooth Jazz Klub várja az igényes jazz muzsika kedvelőit a művelődési házban
​A sz​tárvendég​ ezúttal​: OLÁH KÁLMÁN (zongora)                   
Házigazda
​ szokás szerint​: Pálinkás Gergely és együttese
 
Oláh Kálmán 1990-ben végzett a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola Jazz Tanszakán, 2000-től a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanít. Szólistaként és saját triójával, a Trio Midnight nevű, 1990-ben alakult formációval jelentős sikereket aratott itthon és külföldön egyaránt. Első egész estés művét, a Concerto for Jazz Orchestra címűt 2001 februárjában mutatta be a Magyar Rádió a Budapest Jazz Orchestra közreműködésével. A Concerto for Symphony Orchestra and Jazz Band című darabját az Oláh Kálmán Quintet és a Miskolci Szimfonikus Zenekar adta elő első ízben 2004-ben, nagy sikerrel.
A 2006-ban Liszt-díjjal elismert Oláh Kálmán ugyanabban az évben megnyerte a legrangosabb amerikai dzsesszzeneszerzői verseny, a Thelonius Monk Jazz Composers Competition fődíjat, amelyet 2006 szeptemberében vett át a washingtoni Kennedy Centerben rendezett gálán. A zsűri a több száz mű közül Oláh Kálmán Always című kompozícióját találta a legjobbnak. 2007-ben megjelent az első saját CD-je is a tengerentúlon, az Always című lemezen két világhírű zenésszel hallható: Jack DeJohnette dobol, Ron McClure bőgőzik.
 
Jegyár: 2 000 Ft
Diák- és nyugdíjas jegy: 1 200 Ft
 
​Köszönet a támogatóknak:
       
 
Dátum: 2014.02.21.
Szerző: zsambeki6

<< Vissza