GYERMEKEKNEK

Királyos mesék

Hír kép 2019. február 12-én, kedden 10 órakor a Holdfű Színház bábos, élőszereplős előadását tekinthetjük meg a művelődési házban.

Jegyár: 700 Ft/fő

 

Királyos mesék

(mesék a vásári képmutogatók stílusában)

 

Előadásunkban három verses mesét dolgoztunk fel, különböző technikákkal. Pákolitz István és Móra Ferenc meséit élőszereplők és bábok jelenítik meg. A meséket gitárkísérettel előadott megzenésített gyermekversekkel, dalokkal kötjük össze. 

 

A meséket összekötő figura a „király”. „A király kenyere” című Móra szöveg az „egyszeri királyról”, Pákolitz István választott meséi pedig Mátyás királyról szólnak. A gyermekek körében talán legismertebb magyar király az egyik mesében (szokása szerint) igazságos, ám a másodikban meglepő módon kicsit igazságtalan – nem mással, mint a saját feleségével Beatrix-szal. Ám végezetül – természetesen – jóra fordulnak a dolgok, vagy egy furfangos kiskukta, vagy egy okos királyné jóvoltából.
A rendkívül változatos előadás élmény az egész családnak. A legkisebbek a bábokat és a közös éneklést kedvelik leginkább, a nagyobbacskáknak (felnőtteknek) pedig a humoros mégis költői szöveg nyújt irodalmi élményt. 
Igazi beavatószínház maszkokkal, bábokkal, élő játékkal, közös énekléssel és zenével.

 

Feldolgozott mesék: 
Móra Ferenc: A király kenyere; 
Pákolitz István: Egyszer volt Budán kutyavásár; 
Pákolitz István: A királyné Igazsága

 

Elhangzó dalok: 
Túl a vízen kicsi ház (népdal); 
Weöres Sándor: Kutyatár; 
Kiskece lányom (népdal); 
Tavaszi szél vizet áraszt (népdal)

 

Előadják:
Holdfű színház: Máté Bernadett, Strausz Tünde
 

Az előadást ajánljuk 3 éves kortól mindenkinek.

 

Az előadás időtartama: 55 perc

 

<< Vissza