Hírek

Gyűjtés egy pianínóért - továbbra is köszönettel fogadjuk az adományokat

Hír kép Köszönetet szeretnék mondani mindazoknak, akik nagylelkű támogatásukkal mindez idáig hozzájárultak ahhoz a gyűjtéshez, melyet Dombi Enikővel, a szentendrei Vujisics Tihamér Zeneiskola zsámbéki tagintézményének igazgatónőjével közösen, egy használt pianínó megvásárlása érdekében kezdtünk el a művelődési ház részére, annak érdekében, hogy az intézmény zenei eseményei méltó körülmények között kerülhessenek megrendezésre.

Két évvel ezelőtt indult el a kezdeményezés, akkor 55.000 Ft adomány gyűlt össze. Ez az összeg vásárlásra nem volt elegendő, de részlegesen sikerült belőle felújítanunk a művelődési ház régi, rossz állapotú pianínóját. A hangszer azonban - mint kiderült - koncertezésre, profi műsorok lebonyolítására továbbra sem bizonyult megfelelőnek, viszont szakértői vélemény szerint gyermekek számára, kezdő zongora tanulmányaik első néhány évében hasznos szolgálatot tehet, ezért szerény havi díjért bérbe adtuk és a bérleti díj szépen gyűlik a tervezett jó minőségű, használt pianínó megvásárlására. Közben párhuzamosan vevőt is keresünk a jelenleg bérbe adott hangszerre és ha sikerül eladnunk valakinek, akinek jelen állapotában megfelel otthoni gyakorlásra, a bevétel szintén közelebb vihet a vágyott célhoz, ami 350.000 Ft.

A 2015.március 28-án megrendezett jótékonysági hangversenyen Hodozsó György zongoraművész és Demeniv Mihály harmonikaművész fantasztikus, virtuóz műsorának köszönhetően 85.000 Ft adomány gyűlt össze.

A koncert óta eltelt időben több olyan kedves magánszemély is megkeresett, akik a koncertre nem tudtak eljönni, de szívesen adakoztak utólag.

A gyűjtés tehát folytatódik, az 1.000 Ft-os támogatójegyek továbbra is kaphatók a művelődési házban, szeretettel fogadjuk a felajánlásokat, és bízunk benne, hogy 2015. november 28-án este, a Nyakas Jazz Klub vendégeként, Szakcsi Lakatos Béla már az új pianínón játszhat majd!


Balázs Mónika Csilla

Dátum: 2015.04.27.
Szerző: zsambeki8

<< Vissza