Koncertek, zenés programok

Évadnyitó szabadtéri koncert a Romtemplomnál

Hír kép Az év szezonnyitó szabadtéri rendezvénye Zsámbékon a Sic Transit Folk Műhely koncertje a Romtemplomnál
IDŐPONT: 2017. május 14. vasárnap, 16.30 óra
HELYSZÍN: Zsámbéki Romtemplom, Corvin J. u. (rossz idő esetén a művelődési ház)
JEGYÁR: 1.000 Ft, melybe a megváltott múzeumi belépő árát beszámítjuk.

A zenekar repertoárjában az utóbbi években elsődleges szerepet kaptak a magyar népdalok, így koncertjeiken rendre e népdalok sajátos hangszerelésű feldolgozása hallható.

Az idei évben, Kodály Zoltán születésének 135. és halálának 50. évfordulóján a zenekar "Kodály nyomán" címet viselő tematikus műsorral készült, így az esztergomi Ősbemutatót követően, a zsámbéki koncerten is hallhatóak lesznek a "Kodályos népdalok", több magyar népdal feldolgozása mellett.

A formáció a  magyar népdalok mai klasszikus rock  hangszerekkel történő megszólaltatását tűzte ki célul egyrészt, hogy a népdalokat autentikus formában nem hallgató közönség is megismerje e dalokat, másrészt, hogy a magyar népdalok ismerői számára, a változatlan dallam és szöveg meghagyása útján adja meg az új hangszerelésben rejlő élményt.

A zene, illetve a folk-rockos hangzás népzenéhez történő kapcsolódását autentikus néptánc-betétekkel egészítik ki, így műsoruk - a műfaji határokon átnyúló zenén túl - vizuális élményt is nyújt.

A május 14-i zsámbéki koncerten a zenekar vendége a helyi Csicsergők Néptánccsoport lesz. A fiatalokból álló lelkes csapat nem csupán a koncertet nyitja meg, hanem a műfajok közti átjárhatóság kapuját is szélesebbre tárja.
Így a program, zenei-, műfaji és életkori határokon átívelve, folk-rockos gúnyában idézi meg a magyar népdalok örök érvényű igazságait és szépségét a 2017-es "Kodály évben".

<< Vissza