Kulturális Kerekasztal > Hírek

Mesélő múlt - a helytörténeti pályázat eredmény hirdetése

Hír kép A Zsámbéki Kulturális Kerekasztal helytörténeti pályázatára a május 20-i határidőig 36 pályázó összesen 38 pályamunkát nyújtott be 3 korcsoportban, 7 műfajban, melyek között az irodalmi művek, tanulmányok, képzőművészeti alkotások, interjú, film, fotók mellett egy életmű kiállítás is szerepel.
Az eredményhirdetésre és kiállításmegnyitóra 2014. június 15-én vasárnap kerül sor a művelődési házban. Közreműködnek: Fabók Mariann színész, bábszínész és Keresztes Nagy Árpád regös énekmondó.
Dátum: 2014.06.04.
Szerző: zsambeki 7
Tovább >

VOLT EGYSZER EGY...

Hír kép Idén szeptember 27-én, egy fontos zsámbéki hagyomány nyomán, több mint 40 esztendő elteltével ÚJRA LESZ ZSÁMBÉKON SZÜRETI LOVAS FELVONULÁS és BÁL!
Dátum: 2014.04.28.
Szerző: zsambeki
Tovább >

No még egyszer.....tavaszi temetőtakarítás

Hír kép Szépen haladtunk a régi új temető takarításával a tavaly novemberi alkalom után március 8-án is, nagyjából a sírok 2/3 részét sikerült kiszabadítanunk a folyondár és a különféle gyomok ártalmas szorításából. Jól látható már a különleges faragott sírkövek nagy része, melyek Zsámbék múltjáról mesélnek. (Érdemes megnézni és elolvasni a Lochberg Tánccsoport FB oldalán a Melchior Keller unokájának sírjáról készült bejegyzést!) Szükség van azonban még egy utolsó nagy lendületre, hogy a tavaszi burjánzás előtt megtisztítsuk a hátralévő területet.


Dátum: 2014.03.24.
Szerző: zsambeki
Tovább >

Mesélő múlt

Hír kép A Zsámbéki Kulturális Kerekasztal MESÉLŐ MÚLT címmel pályázatot hirdet Zsámbék történelmét, lakóinak történetét megörökítő, feldolgozó, értékmentő művek alkotói számára.
Dátum: 2014.01.24.
Szerző: zsambeki
Tovább >

FELHÍVÁS : ÓVJUK A RÉGI ZSÁMBÉKI TEMETŐKET!

Hír kép A Zsámbéki Kulturális Kerekasztal hív, vár mindenkit, aki kész nem csak beszélni a hiányosságokról, a tennivalókról és a problémákról, de hajlandó a kritizáláson kívül tenni is településünk értékeiért, csatlakozzon kezdeményezésünkhöz és vegyen részt 2013.november 23-án szombaton, 9-16 óra között a régi Új temetô (Szőlőhegyi út) közös takarításában!
Dátum: 2013.11.16.
Szerző: zsambeki
Tovább >

Zsámbéki Fotós Szalon

Hír kép Meghívó zsámbéki és környékbeli amatőr és profi fotográfusok baráti körének első, alakuló találkozójára
Dátum: 2013.04.05.
Szerző: zsambeki
Tovább >

HAZAHÚZÓ - Zsámbék egy hónap alatt már másodszor a televízióban

Hír kép Március 25-én került adásba az ATV-n és az ECHO TV-ben is látható volt a Hazahúzó című turisztikai ajánlóműsor Zsámbékon és a környező településeken forgatott újabb része.
Dátum: 2013.03.29.
Szerző: zsambeki
Tovább >

TOVAFÚJ - zenés költői est Áprily Lajos írásai alapján a közelgő Költészet Napja alkalmából

Hír kép 2013.ÁPRILIS 7-ÉN VASÁRNAP, ESTE 6 ÓRAKOR

Szereplők: Nacsinák Gergely és Heinczinger Miklós (MISZTRÁL)

Jegyár: 1 000 Ft
Dátum: 2013.03.17.
Szerző: zsambeki
Tovább >

Offerusz a nagyerejű

Hír kép 2013.január 22-én kedden, délelőtt 10 órakor a Bábakalács Bábszínház és Keresztes Nagy Árpád premier előtti bemutatójára hívunk kicsiket és nagyokat a művelődési házba
Dátum: 2013.01.15.
Szerző: zsambeki
Tovább >

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA MÉCSESEKKEL ZSÁMBÉKON

Hír kép 2012.június 16-án Zsámbék három múzeuma, a Romtemplom, a Lámpamúzeum és a Szent Vendel Domborműves Népi Lakóház először "nevezett" együtt, egy összefüggő programmal, egy intézmény, a Zsámbéki Közművelődési Intézet és Könyvtár részeként az országos rendezvénysorozatba.
Dátum: 2012.06.21.
Szerző: zsambeki
Tovább >
<<<12>>>