Kulturális Kerekasztal > Hírek

FELHÍVÁS : ÓVJUK A RÉGI ZSÁMBÉKI TEMETŐKET!

Hír kép A Zsámbéki Kulturális Kerekasztal hív, vár mindenkit, aki kész nem csak beszélni a hiányosságokról, a tennivalókról és a problémákról, de hajlandó a kritizáláson kívül tenni is településünk értékeiért, csatlakozzon kezdeményezésünkhöz és vegyen részt 2013.november 23-án szombaton, 9-16 óra között a régi Új temetô (Szőlőhegyi út) közös takarításában!

Tudja-e vajon minden zsámbéki, hogy itt nyugszanak Erkel Ferenc rokonai és a két háború közti időszak legismertebb népi bestseller írója, Faul-Farkas János is? A 3 zsámbéki műemlék jellegű, jelenleg elhanyagolt állapotban lévő temető faragott sírkövein találunk német és magyar feliratokat is, közülük a legrégebbi az 178​0-as évekből ​származik. Különleges, kőbe vésett emlékek a szív alakú apácasírok is.

Komoly segítséget jelenthet az egyháznak a most kezdődő és szándékaink szerint folyamatossá váló civil összefogás első meghirdetett akciója, Zsámbék különleges, szép, műemléki értékű régi temetőinek rendben tartása, megőrzése érdekében.

Amire szükség lesz a munkához: kérjük, mindenki hozzon magával kesztyűt és valamilyen szerszámot, láncfűrészt, ágvágó ollót, metszőollót, bozótvágót, kapát, kisbaltát, fejszét, fűnyírót, vagy fűszegély nyírót!

Az összegyűjtött szemét és zöldhulladék elszállításáról a következő héten az önkormányzat gondoskodik majd.

Várjuk telefonon, vagy válaszlevélben a konkrét visszajelzéseket, mert szeretnénk előzetesen felmérni, hogy hány résztvevőre és milyen szerszámokra számíthatunk, fontos számunkra és példaértékű lehet minden fizikai, anyagi és erkölcsi támogatás, vélemény, állásfoglalás! 
 
Találkozó: 2013.november 23.szombat 9 óra, a régi "Új temető" főbejárata, Zsámbék, Szőlőhegyi út
 
A mellékelt fotók forrása: www.facebook.com/media/set/
 
Tel.: 06 20 665 9464
Email: kuturaliskerekasztal@gmail.com
Dátum: 2013.11.16.
Szerző: zsambeki

<< Vissza