Tájház > Hírek

Ünnepi nyitva tartás május 1-én a zsámbéki múzeumokban

Hír kép Május 1-én is nyitva lesznek Zsámbékon a múzeumok
Dátum: 2017.04.30.
Szerző: zsambeki
Tovább >

TUDOD-E?

Hír kép TUDOD-E, hogy ki volt Szent Vendel, akiről a zsámbéki sváb tájház a nevét kapta?
Dátum: 2015.03.09.
Szerző: zsambeki8
Tovább >

Vendel napi állatsimogató

Hír kép 2013.október 12-13., szombat-vasárnap, ismét NYITOTT MÚZEUMOK HÉTVÉGÉJE Zsámbékon. - kombinált jegy és meglepetés program múzeumainkban.
Dátum: 2013.10.01.
Szerző: zsambeki
Tovább >

Farsang vagy Fasching?

Hír kép Fuchs Szandra Titanilla cikke a zsámbéki sváb farsangi hagyományokról a Zsámbéki Polgár februári számában jelent meg a Nyitott Múzeumok Hétvégéi február 9-én a tájházban és a művelődési házban lezajlott programja után.
Dátum: 2013.02.20.
Szerző: zsambeki
Tovább >

Sváb farsang a februári Nyitott Múzeumok Hétvégéjén

Hír kép FEBRUÁR 9-én délutén fél 2-től olyat láthatnak,akik eljönnek a Nyitott Múzeumok Hétvégéje februári programjára, ami Zsámbékon nagyon régen volt.: Megelevenednek a FARSANGI SVÁB SZOKÁSOK a Tájháznál és a Művelődési Házban.
Dátum: 2013.02.02.
Szerző: zsambeki
Tovább >

Újabb siker a Lochberg házatáján

Hír kép Megjelent a 2013. évi Deutscher Kalender! A magyarországi németek legjelentősebb évkönyve, melyet évről-évre több ezer példányban adnak ki idén is sok olvasnivalót kínál nemzetiségünk tagjairól és tagjaitól. Az idei országos német fotópályázat, a BlickPunkt alkotásai közül hét kapott helyett a kötetben, kettő közülük a címlapot díszíti. Ezen két címlapra került fotót Salamon László készítette a 2010-es zsámbéki SVÁB ESKÜVŐN, mely összefogva a régió nemzetiségi csoportjait 250 népviseleti párt vonultatott fel és az ország minden tájáról érkeztek látogatók, hogy részesei lehessenek egy megelevenedő egész napos hagyománynak.
Dátum: 2012.12.13.
Szerző: zsambeki
Tovább >

Szereplőtoborzó

Hír kép Idén júniusban ünnepeljük a zsámbéki svábok betelepítésének 300. évfordulóját. Ebből az alkalomból június 8-10 között kerül sor az ünnepi rendezvénysorozat keretében a betelepítés élethű bemutatására, mely Zsámbék történetét az 1712-es évtől a 20. századig kísérné végig. Ehhez a bemutatóhoz keresünk vállalkozó kedvű zsámbékiakat, családokat, fiatalokat és idősebbeket, akik szívesen eljátszanának egy-egy betelepülő családot (korhű ruhákban) vagy megszemélyesítenének egy-két hírességet Zsámbék történelméből ( gróf Zichy Péter, gróf Zichy Miklós, Gungl József, Melchior Keller, Hans Faul-Farkas, Dwelly Erzsébet stb.) Legyen Ön is része ennek a különleges eseménynek, melyben megelevenedik szülőföldünk, Zsámbék múltja.
Dátum: 2012.03.02.
Szerző: zsambeki
Tovább >