Incze Kálmán

Múzeumi munkatárs

Fafaragó, hangszerkészítő kézműves vagyok. Fontos számomra a népünk hagyománya és kulturális örökségünk. Az Öregtemplom inspiráló közeg számomra, szívesen időzöm az ódon falak között. Zsámbék és a térség legfontosabb épített emléke, örömmel mesélek történetéről a múzeum látogatóknak.

 

Cs.Kovács Anikó

Cs. Kovács Mihályné

 Múzeumi helyettes munkatárs

Szeretek itt dolgozni, mert több mint 20 éve foglalkozom régészettel, történelemmel, magyarságkutatással. Zsámbékon születtem, az udvarunk és a bejárati ajtónk a Romira nézett. Kicsi koromban sokat álltam az almafánk alatt és csak néztem, merengve néztem a Romtemplomot. Mindig vonzott, de csak későbbi tanulmányaim során szembesültem azzal, hogy a Pálos rendi emlékekkel, talán még Hunyadi Mátyás nyomait is itt őrizzük.

Fodor Abony

Múzeumi munkatárs

Két éve vagyok a múzeum munkatársa és 6 éve Zsámbéki lakos. A Romtemplom szépsége és varázslatos múltja azonnal felkeltette érdeklődésemet. Mivel gyermekkoromat angol nyelvterületen töltöttem és évekig külföldön dolgoztam a vendéglátóiparban, úgy gondoltam, hogy most itthon folytatom a vendéglátást az ide látogató vendégek fogadásával és csodás Öregtemplomunk bemutatásával. Anyanyelvi angol nyelvtudásomnak jó hasznát veszem.

Cserkuti-Kollár Violetta

Múzeumi munkatárs – jelenleg GYES-en

Nekem a templom a szívemben van. A történelem mindig érdekelt. Így ott dolgozni olyan érzés, mintha haza mennék oda. Jelenleg gyeden vagyok a kislányommal.