Előadások

Az írás és az ápolás művészete

Hír kép 2019. április 18-án csütörtökön, 18 órakor Artner Szilvia "Sisso" könyvének bemutatóját láthatjuk a zsámbéki könyvtárban (Magyar u. 5.)

Az előadás után egy 8 alkalmas kreatív írástanfolyamra is lehet jelentkezni.

Az írás és az ápolás művészete - egy kötet születéséről és egyéb praktikus dolgokról
 
"A gyógyításnak vannak látványos, a kívülállók számára szinte hősiesnek tekinthető pillanatai, mint egy nagy műtét vagy egy újraélesztés. A mindennapos alázatos gondoskodás, a rengeteg munkával, fizikai erőfeszítéssel, odafigyeléssel járó testi és lelki ápolás, a hozzátartozóknak nyújtott támogatás, a mosoly, a finom viccelődések és a nevetés nem tartoznak ezek közé. Pedig a gondoskodás, a szeretet életet menthet, sőt új, méltóbb életet adhat." (Részlet az Ápolók - a IV. es osztály című könyvből)
 
 
Artner Szilvia, újságíró, író kórházi ápolók, orvosok hitvallásait foglalta kötetbe egy személyes történet kapcsán Déri Miklós fotóművész képeivel. Előadása az írás folyamatáról, a valóságos hősök "regényalakokká" alakításáról  szól, valamint arról, hogyan érdemes nekifogni egy ilyen könyv megírásának.  Vendége a könyv egyik szereplője: Tóth Mónika főnővér, aki a hivatásáról mesél, miközben az ápolásról tart hasznos és szakszerű eligazítást azok számára is, akik otthon ápolják a szeretteiket. 
 
Az előadás után egy 8 alkalmas kreatív írástanfolyamra lehet jelentkezni, amely során az írás alapjait lehet elsajátítani a saját történeteink megírásán keresztül. A műhelymunka zárt körű lesz, de egy közösen készített kiadványt teszünk közzé a végén. 
 

<< Vissza