IV. Zsámbéki Blues Piknik

IV. Zsámbéki Blues Piknik - update

Hír kép A Zsámbéki Blues Piknik zenei rendezvény eddig 3 alkalommal került megrendezésre a település legszebb szabadtéri helyszínén.
Az esemény létrehozásának alapja az a szerencsés adottságunk volt, hogy több blues zenész is él a településen, illetve környékén, rajtuk keresztül számos zenekarnak van zsámbéki kötődése. A cél pedig, hogy nyaranta egy alkalommal e helyi zenekarok és más meghívott előadók, valamint a blues rajongók rendszeresen találkozhassanak egymással ezen a különleges helyen.

Az elmúlt években a rendezvény növekvő népszerűsége azt bizonyította, hogy a közönség és a zenész szakma is szívesen látogat el Zsámbékra, igény van az itt megszervezett találkozóra. Zsámbék lassan felzárkózik Paks és Lábatlan mellé a harmadik helyre a nyári blues fesztiválok sorában.
Dátum: 2020.07.27.
Szerző: zsambeki
Tovább >

Zsámbéki Blues Piknik immár negyedszer

Hír kép A Zsámbéki Blues Piknik eddig három alkalommal került megrendezésre a település, s talán az ország egyik legszebb szabadtéri helyszínén. Az esemény létrehozásának alapja az a szerencsés adottság volt, hogy több blues zenész is él a településen, illetve a környéken, rajtuk keresztül számos zenekarnak van zsámbéki kötődése. A cél pedig azóta is, hogy nyaranta egy alkalommal a helyi zenekarok és más meghívott előadók, valamint a blues rajongók rendszeresen találkozhassanak egymással ezen a különleges helyen. Az elmúlt években a rendezvény növekvő népszerűsége azt bizonyította, hogy a közönség és a zenész szakma is szívesen látogat el Zsámbékra, igény van az itt megszervezett találkozóra. Zsámbék lassan felzárkózik Paks és Lábatlan mellé a harmadik helyre a nyári blues fesztiválok sorában.
Az idei program több szempontból is más lesz, mint az előző években megszokottak: az eddigi egy nap helyett ezúttal két napos programmal készülnek a szervezők, továbbá a szervezésbe bekapcsolódott Pfeiffer Gábor, a Sonia és Blues and Roll zenekarvezetője, és csatlakozott a rendezvényhez két zsámbéki vendéglátóhely tulajdonosa is. Utóbbiaknak köszönhetően nem csak támogatókat, hanem új rendezvényhelyszínekkel is bővült a kínálat, hiszen már nem csak a Romtemplom melletti szabadtéri színpadon, hanem a Matyi Kultúrbisztróban és a Dióhéj Caféban is lesznek események. Szintén új kezdeményezés, hogy a koncertek mellett más művészeti ágak is szerephez jutnak - persze mindig a blues marad a középpontban, hiszen akár kiállítás megnyitókról, akár könyvbemutatóról van szó, annak mindig köze van a blues zenéhez, vagy blues zenészekhez. Idén kiegészítő programok is kerültek a piknik kosárba: az előzetes igényfelmérés alapján szerveznek múzeumlátogatást, vezetett műemléki sétát, gyalogtúrát a Nyakas-hegyre, de lesz lehetőség kézműveskedésre és íjászkodásra is.
(Részletekért kattintson a Tovább-ra!)
Dátum: 2020.07.19.
Szerző: zsambeki
Tovább >