Kulturális Kerekasztal > Hírek

Mesélő múlt

Hír kép A Zsámbéki Kulturális Kerekasztal MESÉLŐ MÚLT címmel pályázatot hirdet Zsámbék történelmét, lakóinak történetét megörökítő, feldolgozó, értékmentő művek alkotói számára.

Célunk, hogy a pályázatra nevező gyerekek és felnőttek segítő közreműködésével megalapítsunk egy olyan folyamatos bővülő zsámbéki helytörténeti archívumot, melyben összegyűjtjük azokat a zsámbéki közös identitásunk számára fontos emberi sorsokat, emlékeket és történeteket, melyeket szeretnénk megőrizni a felnövekvő generációk számára.

Műfajok, kategóriák: Fotó, film, hangfelvétel, írásmű

Korosztályok:10-14 év, 15-18 év, 18 év felettiek

Javasoljuk, hogy a gyerekek, fiatalok készítsenek interjút elsősorban saját családjuk idős tagjaival, nagyszüleikkel, dédszüleikkel, esetleg szomszédokkal, ismerősökkel, akik részesei voltak olyan sorsfordító eseményeknek Zsámbékon, mint a világháború, a kitelepítés, betelepítés, vagy a későbbiekben a sokféle népcsoport közösséggé formálódása!

Zsűri: A pályamunkákat 5 tagú szakértő zsűri értékeli, tagjait a Zsámbéki Kulturális Kerekasztal olyan köztiszteletben álló személyek közül kéri fel, akik Zsámbékon jelenleg is élő, a település arculatát meghatározó nemzetiségek, népcsoportok képviselői.

A zsűri elnöke: Bognárné Donovitz Mária

Díjazás: értékes tárgyi nyeremények, publikálási lehetőség

A pályamunkák leadási határideje: 2014. április 20.

A pályamunkák leadásának módja: postai úton, elektronikus levélben, vagy személyesen a zsámbéki művelődési házban (2072 Zsámbék, Etyeki u.2.)

Eredményhirdetés: 2014. június 7. szombat, 15 óra

Bővebb információ: 06 20 665 9464

Email: muvhaz@zsambek.hu

 

Dátum: 2014.01.24.
Szerző: zsambeki

<< Vissza