Női kezek varázsa

Női kezek varázsa rendezvény plaká


2021. november 14. vasárnap, 16-18 óra
NŐI KEZEK VARÁZSA - flamenco, kelmék, illatok
workshop a művelődési házban

FLAMENCO
Lippai Andrea előadása és táncbemutatója a "Köszönjük, Magyarország!" program támogatásával

FÓKUSZBAN A TEXTIL - Sebestyénné Tankovits Anita szövő, a Népművészet Ifjú Mestere, csipkekészítő bemutatója

AROMATERÁPIA, ILLÓOLAJOK - Fehér-Szabó Réka bemutatója

A részvétel díjtalan!


FEHÉR SZABÓ RÉKA - aromaterápia, illóolajok
Réka újdonsült anyuka és wellness tanácsadó, első sorban az illóolajokkal és az étkezési szokásokkal kapcsolatban segíti a hozzá fordulókat.
Mindig is hitt a holisztikus egészségben, különösen tinédzserkorától kezdve, amikor szabálytalan ciklusa miatt sokféle gyógyszeres kezelést kapott, minden eredmény nélkül. A változás akkor következett be, amikor elkezdett a nőiség lelki részével foglalkozni. A test, az elme és a lélek egységének megértése inspirálta arra, hogy többet tanuljon, és képzett (RYT200) Hatha jógaoktató, majd később táplálkozási tanácsadó is lett.
A kirakós hiányzó darabját akkor találta meg, amikor megismerkedett az illóolajokkal. Ezek nemcsak a mindennapi helyzetekben segítettek neki, hanem az önelfogadásban, nőiség megélésében és a felkészülésben kisbabája fogadására is.
Réka célul tűzte ki, hogy tapasztalatait és tudását minél több nővel megossza, és segítsen nekik abban, hogy a természet erejével egészségesebb és boldogabb életet teremtsenek.
Többet megtudhatsz róla, ha követed az instagram oldalát (@reka_bianchi), ahol az illóolajokkal kapcsolatban is szívesen oszt meg a mindennapokban bevethető felhasználási tippeket.

SEBESTYÉNNÉ TANKOVITS ANITA szövő, a
Népművészet Ifjú Mestere, csipkekészítő
"Mióta világ a világ és benne él A NŐ, a szépség utáni vágy természetes. Szépséget találhatunk egy textilben, egy mozdulatban, egy dallamban, vagy egy érzésben, hangulatban is. Szövőként kezdtem. Szeretem a textileket, a színeket, a formákat. Majd a kész szőttes kívánta a szép befejezést, így jött a díszítő öltés, gyöngyös rojt és koronaként a csipke."

LIPPAI ANDREA táncművész, koreográfus, rendező
1991-ben az International Dance Moving Center nyári kurzusán ismerkedett meg a flamenco műfajával. (Az IDMC workshopokat Regős Pál pantomimművész, koreográfus, rendező alapította és szervezte évente két hetes intervallumokban.) Mesterei Muriel Garfias (1991) és Gertraud Dorothy Maar (1992, 1994) voltak. Gertraud Dorothy Maar bécsi flamenco táncosnő és táncmester meghívására a Compañia De Flamenca MAAR flamenco táncegyüttes vendégművészeként tevékenykedett 1996-től 2003-ig. Előadások, melyekben szerepelt: La vida un sueño, El Camino del Señor Buscador, Noche de Flamenco, Golpe de Fortuna.
Első spanyolországi tanulmányútja 1998-ban Barcelonában José de La Vega, valamint Sevillában Manolo Marín, és az Academia de Matilde Coral flamenco táncakadémiáin kezdődött, majd minden évben különböző városokban neves mesterek tanfolyamain folytatódott. Flamenco mesterei: Amparo de Triana, Ana De Utrera, Ana de Utrera - Escuela José De La Vega, Andrés Peña, Angelita Gómez, Angelita Vargas, Antonio El Pipa, Carmen Segura, Cecilia Gómez de Compañia Sara Baras, Chiqui de Jerez, El Mimbre, Eva La Yerbabuena, Farruquito, Fernando Galán, Gertraud Dorothy Maar, Isabel Bayón, Javier Cruz, Juan Parra, Juan Polvillo, Lola Greco, Manolo Marín, Manuel Betanzos, Mária Mercedes Leon, Matilde Coral, Merche Esmeralda, Merche Marquez, Miguel Vargas, Montse Sanchez, Muriel Garfias, Rafael Campallo, Raúl Chamorro Dominguez, Sabrina Romero - Grupo de, Juan Carmona, Timo Losano.
Flamenco táncot oktat 1996-tól máig; professzionális táncképzésben a Budapest Kortárstánc Főiskolán valamint a Magyar Táncművészeti Egyetemen a művész- és pedagógusképzőn, illetve felnőttoktatás keretében különböző budapesti helyszíneken (Petőfi Művelődési Központ, Goli Tánchely – Budapest Tánciskola, Casa de la Música, Kolosy Táncstúdió, Marczi Közösségi Tér, Geli mozgásstúdió, Budakeszi Rathauskeller)
Díjai, elismerései:
EuroPas Táncdíj - Táncművészet lap kitüntetése (2004. május 1.)
Harangozó Gyula díj (2006. március 15.)
Spanyol kultúra terjesztéséért oklevél (2006. október 12.)
Fringe Fesztivál szakmai különdíj (2006)
Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkereszt (2011. augusztus 20.)
Magyar Arany Érdemkereszt (2019. március 15.)