"Vendégségben" - a Gyulai Művésztelep

Gyulai Művésztelep

2022. február 5. szombat, 17 óra

"VENDÉGSÉGBEN" - a Gyulai Művésztelep

kiállításának megnyitója a művelődési házban

Válogatott művekkel mutatkozik be Zsámbék igényes és művészetszerető közönségének a Gyulai Művésztelep 14 tagja. A Zsámbékon élő Horváth Ildikó, Kenesei Zsolt, Rákóczi György és Vancsura Rita, akik nyaranta résztvevői a Gyulai Művésztelepnek, meghívták az alkotócsoport többi tagját egy bemutatkozó kiállításra.

Zsámbéki alkotók: Horváth Ildikó Mária, Kenesei Zsolt, Rákóczi György, Vancsura Rita

Kiállító művészek: Balázs Zoltán, Bodor Zoltán, Horváth Ildikó Mária, Huszák Zsuzsanna, Kenesei Zsolt, Lakatos József Péter,

Pethő Anikó, Rácz Katalin, Rákóczi György, Sáfár Pál, Szakáll Ágnes, Tömpe Emőke, Vancsura Rita, Vitárius Nikoletta

"A Gyulai Művésztelep tagjai Budapesten és agglomerációban élő alkotók társasága, akiket összeköt a közös gondolatiság és az 50 évvel ezelőtt létrejött lehetőség, hogy Gyula város támogatásával nyaranta Gyulán alkothattunk.
Három nyáron át különleges helyszín volt Zsámbék. 2012., 2013., 2014-ben a Keresztelő Szt.János Iskola, a Premontrei Rend és Márton Atya támogatásával, Horváth Ildikó Mária vezetésével létrejött a Zsámbéki Művésztelep, melyen részt vehettek és kiállítottak helybeli művészek és az iskolában tanuló, művészi pályára készülő fiatalok is.
A most bemutatkozó társaságunk szeretné újra megszólítani a helyi művészeket és a fiatalokat egy jövőbeli zsámbéki alkotótábor reményében."
Horváth Ildikó és Vancsura Rita