Élet a tyúkudvaron

Élet a tyúkudvaron

2022. január 28. péntek, 18 óra
A ZSÁMBÉKI ÖKOMŰHELY szervezésében:
"Élet a tyúkudvarban" - beszélgetés Nógrádi Tímeával a művelődési házban

"Tyúktartáson gondolkozol? Vagy már belevágtál, de szívesen bővítenéd az ismereteidet? Esetleg régi motorosként kíváncsi vagy más tapasztalataira, módszereire is? Nógrádi Tímea beszélgetős gyorstalpalója segít felkészülni a közelgő csibeszezonra, és jó alkalom a helyi infók kicserélésre is, úgymint beszerzőhelyek, állatorvosok...Többek közt ezekről fogunk hallani: A tyúktartás alapjai - elhelyezés, takarmányozás, fajtaválasztás. A leggyakoribb hibák a tyúktartásban, betegségek, élősködők elleni védekezés."
"Hosszú évek óta tartok és tenyésztek tyúkokat. Közel száz fős állományt nevelek és gondozok Holland bóbitás és Páduai fajtából.
A tenyésztőtársaktól, szakirodalomból és a saját tapasztalataimból szerzett ismeretanyagot szívesen megosztom veletek, hogy a tyúktartás buktatóit el tudjátok kerülni, ha kezdőként vágtok bele, így az állattartás örömet és sikerélményt fog okozni, nem gondot. (...) A tyúkjaimat a Polish Paradise, Holland bóbitás tyúkok /Facebook oldalon nézhetitek meg." Nógrádi Tímea