VI. ZSÁMBÉKI BLUES PIKNIK

Zsámbéki Blues Piknik

VI. ZSÁMBÉKI BLUES PIKNIK

2022. JÚLIUS 29. / AUGUSZTUS 12. PÉNTEK 16 óra

EGY BARÁTSÁGOS FESZTIVÁL...

A Zsámbéki Blues Pikniket a Zsámbéki Közművelődési Intézet és Könyvtár eddig 5 alkalommal rendezte meg a város, s talán az ország egyik legszebb szabadtéri helyszínén.
Az esemény létrehozásának alapja az a szerencsés adottságunk volt, hogy több blues zenész is él a településen, illetve a környéken, rajtuk keresztül számos zenekarnak van zsámbéki kötődése.

A cél pedig azóta is, hogy nyaranta egy alkalommal a helyi zenekarok és más meghívott előadók, valamint a blues rajongók rendszeresen találkozhassanak egymással ezen a különleges helyen. Az elmúlt években a rendezvény növekvő népszerűsége azt bizonyította, hogy a közönség és a zenész szakma is szívesen látogat el Zsámbékra, igény van az itt megszervezett találkozóra. Zsámbék lassan felzárkózik Paks és Lábatlan mellé a harmadik helyre a nyári blues fesztiválok sorában.
A koncertek mellett más művészeti ágak is szerephez jutnak – persze mindig a blues marad a középpontban –, hiszen akár kiállítás megnyitókról, akár könyvbemutatóról, akár filmvetítésről van szó, annak mindig köze van a blues zenéhez, vagy blues zenészekhez.

Kiegészítő programok is kerülnek a piknik kosárba: szervezünk múzeumlátogatást, vezetett műemléki sétát, gyalogtúrát a Nyakas-hegyre, de lehet kézműveskedni és íjászkodni is; a cél az, hogy akik eljönnek, minél többet lássanak Zsámbékból, ebből az igazán szerethető kis városból.
A fesztivál egyediségét egyre erősödő közösségi jellege adja. A szervezésbe egyre többen bekapcsolódnak. Pfeiffer Gábor, a Sonia és Blues and Roll zenekarvezetője a 2020-as évben kapcsolódott be a munkába, ő működteti az esemény köré szerveződött Zsámbéki Blues Piknik Baráti Kör FB csoportot, Benkő Zsolt bluesgitárost pedig 2021-től köszönthetjük a csapatban. Az Öregtemplom mellett rendezvényhelyszínünk még a Matyi Kultúrbisztró és a Dióhéj Café, melyek tulajdonosai szintén magukénak érzik a fesztivált.

Ha már jártál itt, gyere újra, ha még nem voltál a Zsámbéki Blues Pikniken, szeretettel várunk!

Részletes program, online jegyvásárlás : www.zsambekibluespiknik.hu