"Jóban lenni a világgal"

Irodalomterápia

2023. január 19. csütörtök, 18 óra

„Jóban lenni a világgal"

BÖLCS MONDÁSOK irodalomterápia SZÁSZ ÉVA vezetésével a könyvtárban
Új tematikával folytatjuk SZÁSZ ÉVA pedagógus-könyvtáros-irodalomterápiás szakember foglalkozás sorozatát a könyvtárban.

Az 1. alkalomra 2023. január 19-én 18 órakor várjuk az érdeklődőket

Mértékletesség és takarékoskodás

„Élni sem lehet mindig a nagy jóban, hisz ami megvan, azután nem vágyódik senki..." (Seneca i.e. 4.sz.)

Vágyunk a jóra, vágyunk a boldogságra, vágyunk a mindennapok szépségére.

Az új év kezdete új fogadalmakat, megújulást jelent. Eleink évezredek óta tudták, hogy ahhoz, hogy új szülessen, először változás kell, változások a környezetünkben, változások bennünk. Most nagy változásokat, kaotikus erők küzdelmét éljük át nap mint nap. Hogy tudunk ezzel megbirkózni, hogy tudunk ezzel szembeszállni, hogy tudjuk ezt feldolgozni?
Az arany középúton ~ mondták őseink,~ és most mi is egyre sürgetőbben érezzük, hogy először is meg kell találnunk az utat a mértékletességhez. Majd azután jöhet a következő lépcsőfok, az életünk formálása.
Miben takarékoskodjunk? Energiában: környezeti, fizikai, testi, és szellemi energiákban, mert nemcsak ésszerű gazdálkodásra, hanem egész gondolkodásmódunk átértékelésére is rákényszerít a sors.
A küzdelem egyedül nehéz, együtt könnyebben megy! Segítenek a beszélgetések, a kibeszélések, és nagyon sokat segíthetnek a régi írások.
 Gyűjtsük össze közösen a tapasztalatainkat, morális értékeinket! Leljük meg az utat együtt, hogy mások lehessünk, sokkal jobbak, mint voltunk testestül lelkestül. Ennek a szándéknak a megvalósítása az újra induló irodalomterápiás foglalkozások célja.

A foglalkozásokon a részvétel díjtalan.

A részvétel díjtalan.