BÖLCS MONDÁSOK IRODALOMTERÁPIA

Irodalomterapia

2023. szeptember 21. csütörtök, 18 óra

A segítőszándék érvényesítése, az összefogás ereje
BÖLCS MONDÁSOK IRODALOMTERÁPIA
SZÁSZ ÉVÁVAL a könyvtárban

idei tematikus irodalomterápiás foglalkozás sorozatunk 3. alkalmára szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a zsámbéki könyvtárba.

„Tettem-e valamit szívből másokért?"

                                         (Kung Fu Ce  i.e. 5. sz.)

"Korszakváltás szele fújdogál, egyre erősödik.
Milyen jó érzés családtagjainkkal, barátokkal beszélgetni, valami fontosat együtt tenni, kirándulni, ebédelni, valamilyen közös munkát együtt végezni. Szükségünk van egymásra, mert mindig egymásra utalódunk!
Embertársunkban leljük fel arcunkat, fürdethetjük meg énünk és lelkünk képességeit.
A változásokat is közösen éljük át, azaz együtt kell változnunk. Milyen irányú lesz ez a változás? Ezt mi is közösen formálhatjuk: bármennyire hihetetlen, de alapvetően rajtunk múlik, hogy milyen lesz a jövőnk.  

Mai életünkben közös beszélgetésekkel nagyon sokat tehetünk egymásért!   

Az irodalomterápiás foglalkozásokon meghallgathatjuk egymás problémáit, közösen gondolkodhatunk, tanácsot adhatunk, példákat hozhatunk, amelyekből mi is tanulunk. Itt a lehetőség, hogy olvasgassuk közösen nemcsak az ókori szerzőket, de a későbbi korszakok gondolkodóit, bölcselőit is. A bölcs mondások útbaigazítanak, tanítanak, tartják bennünk a lelket, és láttatják, hogy az élet problémáival évezredek óta közösen birkózik az ember."     Szász Éva  

A részvétel díjtalan.