Lochberg tánccsoport

LOCHBERG TÁNCCSOPORT
A Fuchs Sandra Titanilla által vezetett, a zsámbéki Nyakas-hegy sváb nevét viselő tánccsoport jó hangulatú próbáin a fiatalok a zsámbéki sváb hagyományokkal és táncokkal ismerkednek. A csoport 2003-as megalakulása óta több generációnyi táncos fiatalt nevelt ki, ebben a szellemben. Műsoruk rendszeresen színesíti a település rendezvényeit és nagy sikert arat külföldi fesztiválokon is.
Jelentkezés, bővebb információ: Email: szandra.fuchs84@gmail.com Tel.: +36 30 7389056

Szenior tánccsoport

SZENIOR TÁNCCSOPORT
Az egyesület a felnőtt és idősebb korosztály számára biztosít igényes, szórakoztató, tartalmas szabadidő programot. A heti 4 órás táncoktatással biztosítja a korosztály számára a rendszeres testmozgást a test és a lélek egészségéért. Közösségi programokat szerveznek, helyi és más civilszervezetek felkéréseit teljesítve táncbemutatókkal részt vesznek rendezvényeiken. Városi ünnepélyeken, kulturális rendezvényeken szerepelnek. Az egyesület elnöke: Zirkelbach Éva
Elérhetőség: E-mail: zirkelbach.eva@vipmail.hu Tel.: +36 20 5447262,

tai chi

TAI CHI
A Tai Chi relaxációs rendszer, meditációs mozgás és harci művészet. Noha Európában viszonylag újnak számít, Kínában évszázadok óta művelik. A Tai Chi jótékony hatásai: megnyújtja és rugalmasabbá teszi az izmokat, ízületeket, növeli az állóképességet és a test oxigén-ellátottságát. Az idegrendszer sejtjei megerősödnek, az idegpályák kitisztulnak. Jobb testtartás alakul ki. Nő az érzékenység testünk történéseivel szemben. Koncentrációt kíván, így erősíti az összpontosító-képességünket. Feloldja az elmét akadályozó lelki blokkokat. Kiegyensúlyozottá, magabiztossá tesz.
Részletek: Email: amethyst977@gmail.com Tel.: +36 30 2017349

Höcögő néptáncegyüttes

HÖCÖGŐ NÉPTÁNCEGYÜTTES
A tánccsoportot, melynek tagjai a magyar népzene és néptánc hagyományait ápolják, a környező falvak fiataljai alapították 1988-ban. Népszerű közreműködői a környék rendezvényeinek, de rendszeresen megfordulnak Erdélyben és Németországban is. Két saját rendezvényük  a Romtemplomnál megrendezett „Nyakas Néptáncgála”, és a „Höcögő Karácsony”. Próbáik mellett néptánc tábort is szerveznek és a kezdetektől vállalják a szüreti mulatság tánc koreográfiájának betanítását.
Jelentkezés, bővebb információ: Email: hocogo@freemail.hu Tel.: +36 30 6519120

hip-hop tánc

HIP-HOP TÁNC
A YOUNITY Dance Company táncoktatói színes táncórákkal és profin megszervezett közös programokkal dobják fel a gyerekek mindennapjait, például a tánciskola saját workshopjaival, évzáró gálával és nyári táborokkal. Különböző továbbképzéseken vesznek részt, hogy minél több stílust és új impulzust tudjanak továbbadni a tanítványoknak.
Érdeklődés: Email: barbiuhlar@gmail.com Tel.: +36 30 7264083

Középkori hagyományőrzők

KÖZÉPKORI HAGYOMÁNYŐRZŐK
Fejér Máté és barátai nem kisebb célt tűzték ki maguk elé, mint hogy közel hozzák a gyerekekhez a középkori kultúrát. A keresztény kultúra, lovagi értékek, középkori harcművészetek, korhű ruházkodás, zene, tánc, mind része az időutazásnak. A foglalkozások mellett középkori táborok és hagyományányőrző rendezvények - pl. Fékomadta Fesztivál - szervezése egészítik ki az izgalmas tevékenységet.
Bővebb információ: Email: fejermatte@gmail.com Tel.: +36 30 2269708

cserkészek

CSERKÉSZEK
Intézményünk évek óta helyet biztosít a 1020. PÁKICS Cserkészcsapat néhány gyermek- és ifiörsének, akik részben a művelődési házban, részben az ifjúsági házban tartják foglalkozásaikat.
bővebb információ: Email: tamas.pakics@gmail.com Tel.: +36 20 3479453

gitárterápia

GITÁRTERÁPIA CSOPORT
Benkő Zsolt neves gitáros vezetésével rendszeres közös zenélésre és tanulásra gyűlnek össze a környék amatőr és profi gitárosai. Az összejövetelek a közös gyakorlás mellett lehetőséget adnak arra, hogy oldott, kötetlen formában elsajátíthassák a zeneelmélet és zenetörténet alapjait is. A csapat rendszeres közreműködője az évente megrendezésre kerülő Zsámbéki Blues Pikniknek.
Bővebb információ: Email: benkoblues@gmail.com Tel.: +36 30 2801044

kosárfonók

KOSÁRFONÓ KÖR
Intézményünk több nagy sikerű kosárfonó tanfolyamot szervezett az elmúlt években. Munkáikból kiállítást is rendeztünk a művelődési házban. A Fenyvesi Attila kosárfonó mester vezetésével működő oktatás körül összetartó baráti kör alakul, akik időről-időre újra találkoznak az ifjúsági házban. Az időnként szervezett kosárfonó hétvégékre, vagy nyári táborokra szívesen fogadnak új érdeklődőket is.
Bővebb információ: Email: aszterzomanc@gmail.com Tel.: +36 30 4325270